Ekonomi

Kripto para endüstrisinde günün 5 önemli olayı

Investing.com – Kripto para endüstrisinde günün diğer önemli olaylarını bir araya getirdik.

shiba inuİlk çeyrekte en popüler altcoin oldu

Shiba Inu, en büyük rakibi dogecoin Elon Musk tarafından desteklenirken düşük fiyat performansıyla devam ediyor. Ancak SHIB token etkileyici isimlerin pekişmesinden uzak olsa da CoinMarketCap bilgilerine göre 2023’ün ilk çeyreğinde yatırımcılar tarafından en çok takip edilen altcoin olarak açıklandı.

Tüm kıtalardan en çok izlenen altcoin olma unvanına sahip olan SHIB token’ı en çok Kuzey Amerikalı yatırımcılar takip ederken, en düşük izlenme Avrupa bölgesinden geliyor.

bitcoinPiyasada vadeli işlemlerde artış devam ediyor

Son günlerde kripto borsaları üzerindeki baskıya rağmen, yatırımcılar vadeli Bitcoin işlemlerini artırdıklarını gösteriyor. Son veriler, kripto borsası Deribit’teki BTC opsiyonları ve vadeli işlemler için açık pozisyonların Mart ayında tüm zamanların en yüksek seviyesini (ATH) kaydettiğini gösterdi.

23 Mart prestijiyle Deribit borsasında Bitcoin açık pozisyon sayısı 433.540 sözleşme ile rekor seviyeye yükseldi. Son bir yıllık dönemde açık pozisyonların 150 binlerin ortasında 300’e çıktığı bilgisi verildi. ortalama bin adet.

Bitcoin madencilik şirketi Marathon, yılın ilk çeyreğinde ve Mart ayında üretim rekoru kırdı

Kripto para madenciliği faaliyetlerinde bulunan Marathon Digital Holdings, mart ayında kendi rekorunu kırarak 825 Bitcoin madenciliği yapmayı başardı. Ayrıca şirket ilk çeyrek rekorunu kırarak ilk 3 ayda 2.195 Bitcoin ihraç etti.

Şirketin Bitcoin madenciliğindeki artış, Marathon Digital’in hash oranındaki %64’lük artışa bağlanıyor. 2023’ün başından bu yana, Marathon Digital’in hash oranı 7 EH/sn’den 11,5 EH/sn’ye yükseldi. Şirket ayrıca yılın ikinci yarısına kadar 23 EH/s madencilik kapasitesine ulaşmayı hedefliyor.

Yönetim kurulu süreçlerinin sona ermesi Binance’in pazar payını CFTC’den daha sert vurdu

Ticaret hacmi açısından dünyanın en büyük kripto borsası olarak kabul edilen Binance, son aylarda pazar payında düşüş gördü.

Son verilere göre Binance’in işlem hacimleri iki haftalık dönemde yaklaşık %16 azaldı. Birçok insan düşer CFTCNedeni farklıydı, ancak ABD düzenleyicileri harekete geçmeden önce Binance’in pazar payı fiilen %60’ın altına düştü.

Kaiko araştırmacıları, Binance’in 22 Mart’ta Bitcoin’de kurulu olmayan ticaret kampanyasını sonlandırmasının ardından değerli bir fon çıkışına işaret etti. Gerçek CFTC etkisiyle Binance’in pazar payının ay sonunda %54’e düşmesine rağmen, kripto borsası halen en büyük platform olma unvanını koruyor.

aaveyeni Blockchain ağlarına genişlemenin yollarını arıyor

DeFi’nin önde gelen kripto kredi platformu Aave, diğer Blockchain ağlarında faaliyet göstererek erişimini artırmanın yollarını da arıyor.

Son olarak bu hafta Aave V3’ün Starknet ağında da çalışması için oylamaya başlandı. 11 Nisan’a kadar oylamaya sunulan teklif, Aave ve Staknet’in ortasında iki aşamalı bir entegrasyon sürecine sahip.

Bir önceki oylamada Aave topluluğu, Aave V3’ü yakın zamanda piyasaya sürülen Polygon zkEVM ana ağına entegre etmek için oy kullandı ve entegrasyon oybirliğiyle onaylandı. çokgenzkEVM ve Starknet gibi ağlar, güvenlik odaklı, daha hızlı ve daha az maliyetli işlemlere izin veren katman-2 ağlardır ve son günlerde öne çıkan sıfır bilgi kanıtlama protokolünü kullanırlar.

Author: Günay Caymaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu