Haber

BAK Kadıköy İstanbul’a dönüyor

İSTANBUL (İGFA) – AFAD tarafından verilen Orta Seviye Arama Kurtarma akreditasyonu sahibi Lena ve arama köpeği Lena ile birlikte 17 kişiyi enkazdan çıkaran Kadıköy Belediyesi’ne bağlı arama kurtarma ekibi BAK Kadıköy Sertifikalı Köpek Arama Ekibi, 15 günlük arama kurtarma operasyonlarını gerçekleştirdi. Sonra İstanbul’a döndü. BAK Kadıköy’ün 49 kişilik ekibi dönüş yolunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara’da bir araya geldi. Görüşmede CHP Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da hazır bulundu.

“OY İÇİN YAPTLAR, 10 BİN KİŞİNİN HAYATI GİDİYOR”

Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılan BAK Kadıköy’ün hikayelerini dinleyen Kılıçdaroğlu, yıkılan binaların ortasında henüz 8 aylık binalar olduğunu ve binaları değil binaların öldürdüğünü söyledi. sarsıntı geçirerek, “Bütün bunların sorumlusu siyasi kurumdur. İmar affını çıkaran siz misiniz? Hayır. Oy için yaptılar ama onbinlerce can kaybedildi. Olayları biraz düşünmemiz gerekiyor. Siyasetin yaşananlardan ders almadığını gördük.” söz konusu. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Afad’ın çalışkan, nitelikli bürokratları var, çalışıyorlar. Deprem haritaları çıkardılar. Tüm riskler görünür. Ama kimse o raporlara aldırış etmedi. 20 yıldır önlerinde deprem haritaları ve raporları var ama bir şey yok. Umarım bundan ders çıkarırlar.” söz konusu.

“ÇABALAR ÇOK DEĞERLİ”

CHP lideri Kılıçdaroğlu, afet bölgesinde 15 gün boyunca enkaz altında arama kurtarma çalışması yürüten BAK Kadıköy ekibine şu sözlerle teşekkür etti: “Büyük bir trajedi yaşadığınızı biliyorum. Oradaki acılara tanık oldunuz. Bu bölgede artık benzer acılar yaşanmamalıdır. Ne olursa olsun emeğiniz çok değerli. Bir hayat kurtarmak bile çok ama çok değerli. Yaptığınız çalışmalar için hepinize teşekkür ederim.” söz konusu.

AFAD’DAN AKREDİTASYON ALAN İLK KAMU KURUMU

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Afad’dan akreditasyon alan ilk kamu kurumu olduklarını belirterek, şöyle devam etti: “Arama kurtarma ekibimiz 1999 depreminden sonra kuruldu. gönüllüler. Çoğu belediye personelimiz, bir “

“ÇADIR KURMAYA BAŞLADIK”

Odabaşı, deprem bölgesinde çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Lena Antakya’da enkaz çoktu. Tek başına kaldı, köpeklerin patileri hasta olduğu için Antakya’daki tek arama kurtarma köpeği oydu. Arkadaşlarımız oraya geldi. sarsıntının ilk anında Antakya Merkezde ilk ekip arama kurtarmaya başladı 2-3 gün yanlarında kaldım ama onların da konuşmak istedikleri konular var Antakya Merkezde de şu anda iki ekibimiz var Defne ve Samandağ’da seyyar aşevlerimiz var.Bugün Samandağ’ın köylerinde çadır kuruyoruz. Çünkü şehir merkezleri boşalmaya başladı. İnsanlar köye gidiyor. Köylerde bulunan yaklaşık 35 kişilik ekip bugün çadır kurmaya başladı. Şu anda Malatya Merkez’de bir aşevi de faaliyet gösteriyor.”

BAK KADIKÖY EKİBİ KADIKÖY’E DÖNDÜ

Facianın ilk gününden bu yana Hatay’da 15 gün boyunca aralıksız arama kurtarma çalışmaları yürüten ve aralarında 2 bebek ve 72 yaşındaki bir vatandaşın da bulunduğu 17 kişiyi kurtaran ekip, enkazdan sağ olarak çıktı. Bölgede depremin yaralarını sarmaya devam edecek olan 100’ü aşkın belediye çalışanını arkadaşlarına emanet ederken, saat 22.00 sıralarında İstanbul’a gelen ekibi aileleri ve meslektaşları karşıladı.

KADIKÖY SALGININ YARALARINI SARMAYA DEVAM EDİYOR

Depremin ardından dakikalar içinde harekete geçen belediye, hem bölgede hem de Kadıköy’de depremin yaralarını sarmaya başladı. Arama kurtarma çalışmaları aralıksız sürerken, Kadıköy’den peş peşe afet bölgesine gelen yardım tırları da ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırdı. 2 aşevi kamyonu ve 2 seyyar yemek aracıyla afet bölgesinde sıcak yemek dağıtımı da yapan belediye, günde 10 bin kişiye tek öğünde yemek veriyor. Afet bölgesindeki Kadıköy Belediyesi’ne ait aşevlerinde yemek üretimine de istekli şefler destek oluyor. Tıbbi ürünlerin köylere ulaşmasını sağlayan Kadıköy Belediyesi, afette evlerini kaybedenler için Hatay Samandağ’da çadır kurdu. Kadıköy Belediyesi’nin 100’den fazla çalışanı deprem bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor. Belediye, deprem bölgesinden kendi imkanlarıyla gelip Kadıköy’de yaşayan yakınlarının yanına yerleşen depremzedelerin talepleri doğrultusunda ihtiyaçlarını karşılıyor.

dortdivanajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu