Teknoloji

10 basketbol sahası büyüklüğünde! Dünyanın en büyük elektrikli kargo gemisi yola çıktı…

SCMP’nin haberine göre, 1,600kWh elektrik içeren ve standart 20 fitlik konteynerlere benzer boyutlardaki batarya kutuları, seyahat menzilini artırmak için kargo gemisine yüklenebiliyor.

394 feet (120 metre) uzunluğunda ve 78 feet (24 metre) genişliğindeki gemi, 24 batarya kutusuyla 80,000kWh elektrik tüketerek bir yolculuğu tamamlayabiliyor. Elektrikli olmayan başka bir gemi ise aynı yolculuk için 15 tonun üzerinde yakıt tüketiyor.

TÜM YOLCULUK BOYUNCA PİLLE ÇALIŞAN TAHRİK SİSTEMI

SCMP’ye göre Cosco WeChat üzerinden yaptığı açıklamada, “Yıl boyunca önemli emisyon azaltımları sağlayabilir ve denizcilik endüstrisinin karbon emisyonlarını ‘zirveye çıkarma’ ve karbon nötrlüğüne ulaşma hedefine ulaşması için güçlü bir destek sağlayabilir” dedi.

Cosco, geminin “sıfır emisyon, kirlilik ve gürültü ile gerçekleştirdiği ilk seferin, denizcilik sektörünün düşük karbon ve çevre dostu olma hedeflerine yönelik dönüşümü için yeni bir ölçüt oluşturduğunu” sözlerine ekledi.

Cosco’ya göre gemi, entegrasyon platformu, navigasyon, kabin ve enerji verimliliğinden oluşan akıllı bir gemi sistemi taşıyor.

Yolculuk için bataryayla çalışan bir tahrik sistemi kullanan geminin azami hızı 12 mil/saat (19,4 km/saat).

KARBONDİOKSİT EMİSYONLARINI AZALTIN

Bataryanın toplam kapasitesi 50.000 kWh’den fazladır ve kutu tipi mobil güç kaynağı, uzun şarj süresi, düşük yükleme kapasitesi ve geleneksel elektrikli konteyner gemisinin kısa menzilinin sabitlenmesi yoluyla yenilenebilir.

Geminin yılda 2.035 aile arabasına veya 160.000 ağaca eşdeğer 2.918 ton karbondioksit emisyonunu azaltması bekleniyor.

Şanghay’daki Yangshan Limanı yetkilisi Zhang Lifu’ya göre Greenwater 01 mürettebatı herhangi bir acil durumda yangınla mücadele edebilmek için özel eğitim aldı.

Lityum demir fosfat pillerle ilgili bir yangın kazası, gemilerdeki yangınlar için olağan uygulama olan karbondioksit veya su ile söndürülemez. Zhang’a göre yangın sadece karbon, flor ve hidrojen bileşimi olan özel bir yangın söndürme gazı ile söndürülebilir.

Zhang CCTV’ye yaptığı açıklamada, “Bu yangın söndürme yöntemi için en zorlu kısım mürettebat üyelerini eğitmektir, böylece batarya kutularındaki yangın kazasını önceden tespit edebilir ve acil müdahalelerde bulunabilirler” dedi.

haberboyabat.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu